bättre väghållning

Väghållning, hjulupphängning, fjädring, bromsar, etc.
Användarens profilbild
Krewlir
Inlägg: 174
Blev medlem: 23 november 2006 kl. 14:37
Ort: Kristianstad
Kontakt:

bättre väghållning

Inlägg av Krewlir »

Hur får man bättre väghållning på sin koja? Köpa lågprofildäck o sänka den? Finns det nåt mer att göra?
Användarens profilbild
Snailspeed
Inlägg: 321
Blev medlem: 4 juli 2005 kl. 22:05
Ort: Borås

Inlägg av Snailspeed »

Se till att hjulen pekar åt rätt håll.

Att bara sänka en bil ger inte bättre väghållning som de flesta tror. Att se till att man har rätt toe-out både fram och bak, ändrat till negativ istället för positiv camber både fram och bak. Sett till att bärarmslagren bak inte glappar och att casterstagsgummina fram är friska. Ja, gått igenom all lagringar och fästen och gummin i hjulupphängningarna är det första man ska göra.

Ja, jo, just det, stötdämpare för er stackare som har sånt trams på era kojor. De ska inte vara som cykelpumpar, utan ha ett visst motstånd när man drar ut kolvstången till sitt yttre ändläge.

När alla ingående delar i hjulupphängningarna är friska och hjulen pekar åt rätt håll, då är det dags att börja titta på diameter och bredd på fälg, profil på däcken och bilens höjd över marken. Men personligen tror jag att de allra flesta blir helnöjda med väghållningen om man genomför de första punkterna i detta inlägg. Det spelar nämligen ingen roll om bilen rullar på feta låga gummitrissor om inte sakerna som sitter innanför är riktiga.
/Oscar Kärrqvist

BMC Mini 1000 -68
BMC Mini Cooper 998 -65
Citroën XM V6.24 Exclusive -93
Citroën XM V6.24 Exclusive -92
Citroën Xantia 2.0 16V VSX -94
Honda CB 125 TD -83 x2
Skriv svar