Vad är vad med elen i bilen?!

Allt som har med elektronik att göra.
John Doe
Inaktivt konto
Inlägg: 1715
Blev medlem: 22 september 2007 kl. 20:14

Vad är vad med elen i bilen?!

Inlägg av John Doe »

Då var det dags för en ny utfrågning utav er experter :D

Har börjat rensa ut bilen min nu invändigt eftersom den ska renoveras men innan jag går lös på elen så ska jag märka upp vad som är vad i henne invändigt så att jag kan koppla tillbaks allt rätt :lol:

Nackdelen är att en tidigare ägare (KLÅPARE) har dragit om lite här och var i mitt elsystem...

1. Det är en MkIII så jag ska kunna tända lamporna med en knapp (Vilken fungerar) Men han har kopplat så att lamporna tänds då jag startat bilen... Detta ska åtgärdas men jag vill veta vad jag ska leta efter :oops:

2. Tidigare ägare har även kopplat in 2 st extraljus vilka ska bort och ersättas med en ljusramp senare. Nu vill jag koppla bort dessa så att jag kan koppla in rampen senare... Men går det inte att koppla in heljuset på det vanliga lamporna eller?

3. Ska ta bilder på lite saker till en guide eftersom jag förstår nada på vad vissa saker är... Försökt hitta dem i mina två böcker men icke :/ Så nu vänder jag mig till er :D Det är ändå dags att börja fixa mera guider till sidan inför det nya året :wink:
Användarens profilbild
mini1275gt
Inlägg: 57
Blev medlem: 10 april 2005 kl. 09:44
Ort: Skara
Kontakt:

Inlägg av mini1275gt »

alltså kojans "Orginal" elsystem har på kojor från 70 talet en grå eltejp lindad runt alltihop, så det som inte har gråt eltejp rund den är förmodligen inte helt orginal,

Ett tips sen är att du drar lite reläer till positions, halv, hel, och extra ljus samt även lägga till en extra säkrings dosa till dessa kretsar, Det är ganska enkelt att göra detta på orginal harvan presis innan kablarna lämnar kupén till motor rummet,

lycka till!,
John Doe
Inaktivt konto
Inlägg: 1715
Blev medlem: 22 september 2007 kl. 20:14

Inlägg av John Doe »

Detta gjorde mig faktiskt lite klokare eftersom jag har sett denna lilla härva som lämnar kupén :P För just nu så kommer det en hel drös med andra kablar från motorn in till kupén :shock:

Men som sagt, ska ta och fota imorgon då det är bra ljus och sen lägga upp så ska vi leka lite skattjakt :lol:
Användarens profilbild
jonas
Inlägg: 319
Blev medlem: 16 november 2004 kl. 23:36
Ort: Södertälje

Inlägg av jonas »

Skattjakt=kul :D

Jag tog bort allt som inte var originalkabelstam i min Clubman när jag rivit ut all el. Det var allt från metervis med kabel till reläer och tryckknappar... När allt sen skulle ihop tog det visserligen lite tid, med det fungerade. De extra kablar jag dragit lindade jag ihop med befintlig kabelstam och lindade om den med svart eltejp för att få den att smälta ihop med bilen
Skriv svar