mini 1000 -73

Visa upp din bil och läs om andras projekt
Ovessse
Inlägg: 12
Blev medlem: 28 oktober 2015 kl. 10:31
Ort: Töreboda

mini 1000 -73

Inlägg av Ovessse »

Utan att egentligen kunna ett dugg om dessa små bilar mer än att dom är tuffa till tusen och allmänt trött på att inte ha något vettigt att göra om dagarna så köpte jag mig ett projekt :).

Austin Mini 1000 från 73 (mk3?) som jag har en del planer för. Jag har alltid haft en viss kärlek till kompressormatade bilar och efter lite googlesökningar en kväll kom jag fram till att det inte ska vara allt för svårt att peta in en i denna bil.

Men det är en bit innan vi är så långt, för tillfället så startar den inte men med lite ny soppa och ström i den så ska den nog kunna hosta igång till helgen.
Tyvärr vet jag redan vad som väntar ifall den gör det: oljeläckage i toppackningen (hoppas jag). Men men, en sak i taget.

Hur har ni som renoverat upp dessa (och inte satsat på original utförande) gjort med sömmarna mellan kaross delarna? Använder ni täcklisterna till de eller snyggar man bara till de och skippar listerna? Tänker att det bör väl samlas jätte mycket skit i mellan list och söm? Har även sett bilder där de skärt bort dem helt, synpunkter på detta?

Jag har tusen frågor till men de får komma vid senare tillfälle.

Användarvisningsbild
Hollywood Vampire
Inlägg: 933
Blev medlem: 24 januari 2010 kl. 06:17
Ort: Nyköping

Re: mini 1000 -73

Inlägg av Hollywood Vampire »

tuffa till tusen
Absolut! ;)

Ovessse
Inlägg: 12
Blev medlem: 28 oktober 2015 kl. 10:31
Ort: Töreboda

Re: mini 1000 -73

Inlägg av Ovessse »

En liten vecko uppdatering:
Bilen startade utan problem så fort den fick ström i söndags och jag kunde köra den hela vägen från logen till verkstan (200m) :D. Tryckte dock ut olja så fort den kom upp lite tryck men det får bli senare bekymmer. Tänkte börja rost laga och tänkte plocka ner bakvagnen och då hittar man första stora bekymret: Den som bytt golv och tröstklar i den har skitit i att laga lyftpunkterna bak...

Om jag förstår rätt så sitter där en förstärkning till att lyfta i igenom handskfacken bak, eller är jag helt ute och cyklar?
Svårt att se på bild men plåten i mitten är slutar 2-3cm från golven och vänstersidan är den helt obefintlig.
Svårt att se på bild men plåten i mitten är slutar 2-3cm från golven och vänstersidan är den helt obefintlig.

Skriv svar