Motor / växellåda i delar

Motorproblem, trimning, transmission, etc.
Mini-Me
Inlägg: 1
Blev medlem: 29 april 2021 kl. 09:40

Motor / växellåda i delar

Inlägg av Mini-Me »

Hej. Helt ny i ert forum.

Funderat på klassisk Mini sedan 90-talet och ägt tre av de modernare. Tippar en stundande 50-års kris har fört mig till lusten att slå slag i saken nu.

Hittat ett objekt med lagom instegsbudget där motor och växellåda ligger i delar. Det gör mig lite mörkrädd men kanske är det hanterbart? Vad säger ni som vet mer?

/T.

Användarvisningsbild
EXCEL,PATRIK.
Inlägg: 427
Blev medlem: 29 augusti 2010 kl. 20:31
Ort: Lund

Re: Motor / växellåda i delar

Inlägg av EXCEL,PATRIK. »

Hej.
En gammal klassisk koja är som vilken äldre bil som helst, men med lita andra lösningar på vissa saker. Hjälp finns att få. Både fysiskt av någon i din närhet som har haft isär och byggt ihop motor och låda innan, youtube är bra och kan vara till hjälp. Verkstadshandböcker finns det att läsa sig fram till hur saker ska sitta ihop. Det viktiga är att ha koll på toleranserna på rörliga delar. Allt och mer där till finns att köpa från England, även om det tar längre tid nu efter Brexit att få hem sakerna. Titta på Mini spares, Mini sport, MED engineering, Swift tune bla, finns fler än dessa också. MED är duktiga med att göra små filmer där dom pressenterar sina produkter. Nu genomför man en renovering av en gammal koja. Projekt 63. Finns på tuben.

Hälsningar
Patrik.
Husets leklåda består av.
MINI 1275GT 1975, Midas Gold 1987, Lotus Excel SE 1987, Triumph Tiger T110 1954. Frugans Morris Minor serie 2 1954.

Skriv svar